Loading...

Je interieur 'warmer' maken

Je interieur 'warmer' maken

Een warmer interieur betekent niet dat je de verwarming op 25 graden moet zetten; we hebben het hier over een warme uitstraling. Een warme uitstraling zorgt er namelijk voor dat je huis in no-time een thuis wordt waar je heerlijk kunt ontspannen en even echt tot rust kan komen. Maar hoe maak je jouw interieur nu warmer? We geven je een aantal praktische tips.1. Ga op zoek naar een vloerkleed

Hoewel strakke vloeren ontzettend mooi zijn, kunnen ze een ruimte ook snel kil en leeg aan laten voelen. Ga dus op zoek naar een mooi vloerkleed om de ruimte wat warmte te geven. Zoek een vloerkleed dat bij je interieurstijl past, en het geheel aanvult; niet afbreekt. Heb je bijvoorbeeld een druk en kleurrijk interieur, kies dan voor een wat neutraler en rustiger vloerkleed zodat de ruimte niet te chaotisch aanvoelt. 


2. Kussens en fleece dekens

Een andere makkelijke manier om snel een warme uitstraling te creëren is door wat kussens en fleece dekens aan te schaffen. Zelfs wanneer fleece dekens niet gebruikt worden geven ze direct een stukje sfeer mee. Ook hier geldt hetzelfde als bij het kiezen van een vloerkleed: kies voor een kleur en stijl die bij de ruimte past om een fijne sfeer neer te zetten. 


3. Natuurlijke materialen

Wil je geen daadwerkelijk ‘warme’ items in huis maar toch een warme sfeer neerzetten? Kies dan voor natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en kurk, en laat dit soort materialen terugkomen in je meubelstukken en decoratieve items. Een kale ruimte wordt namelijk een stuk warmer met een mooie kurk muur, of een mooie houten tafel!


4. Haal de natuur naar binnen

Een andere geweldige manier om direct sfeer en warmte te creëren is door een aantal mooie kamerplanten in huis te halen. Neem maar eens een lege ruimte en zet hier een drietal planten in: je zult zien dat deze ruimte er direct een stuk huiselijker en uitnodigender uitziet!  Planten zorgen nu eenmaal direct voor warmte en hebben daarnaast ook nog eens een goede impact op de luchtkwaliteit in huis!


5. Werk met slimme kleuren

Witte muren en een strakke vloer maken een ruimte al snel kil. Door met de juiste kleuren te werken kun je deze ruimte al snel een stuk warmer en aantrekkelijker maken. Verf bijvoorbeeld één van de muren in een diepe, warme kleur (bruin, okergeel of bordeaux rood bijvoorbeeld) of schaf een aantal meubelstukken of decoratieve items aan in dit soort kleuren. Let goed op welke kleur je kiest: een koele kleur (lichtblauw bijvoorbeeld) zorgt voor meer frisheid, en een diepe kleur (bordeaux rood bijvoorbeeld) zorgt voor meer warmte.


Hoe heb jij jouw interieur een warme uitstraling gegeven?

Dit vind je misschien leuk

Ducky Dons Boxkussen Vere...
Bekijk €26.90
Good Morning Junior Dekbe...
Bekijk €39.95
IP66 koppelbaar LED Armat...
Bekijk €36.94
Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.