Loading...

Het inrichten van een hobbyruimte: 5 dingen om op te letten

Het inrichten van een hobbyruimte: 5 dingen om op te letten

Het is heerlijk om een fijne hobbyruimte te hebben. Hier kun je aan de slag met je favoriete hobby. Misschien ben jij dol op gamen, of staat jouw hobbyruimte vol met naaispullen. Wat je hobby ook is, je wilt de hobbyruimte natuurlijk zo prettig mogelijk inrichten. Dit zijn 5 dingen om op te letten als je de hobbykamer gaat (her)inrichten.

 

 

  • Let op allergenen

 

 

Soms ziet je hobbyruimte er fantastisch uit en is het tóch niet prettig om er bezig te zijn. Dat kan bijvoorbeeld komen door allergenen. Hier kun je op letten om daar geen last van te krijgen tijdens het hobbyen:

  • Zet geen planten neer waar je allergisch voor kunt zijn. De meeste niet-bloeiende soorten zijn geschikt, maar als je er gevoelig voor bent kun je beter geen planten neerzetten.
  • Kies een gladde vloer, geen vloerbedekking. Vloerbedekking vangt heel veel stof en is moeilijk schoon te houden. Daardoor leeft er vaak huisstofmijt in vloerbedekking.
  • Let erop dat de oppervlakken in de hobbykamer goed schoon te houden zijn. 

 

2. Kies goede verlichting

 

Bij elke hobby is het belangrijk om goede verlichting te hebben. Ga liever niet voor TL-buizen, want hoewel de lichtopbrengst groot is zijn ze slecht voor de ogen. Led tl-buizen zijn wel goed, omdat die geen knipperend licht hebben. Ook led panelen zijn ideaal voor de hobbykamer, omdat ze veel licht geven. Een ledpaneel van 60 bij 60 centimeter is bijvoorbeeld heel geschikt voor het verlichten van een bureau of werktafel.

 

3. Koop een geschikte kast

 

Als je hobbykamer een zooi is, is het niet prettig om er bezig te zijn. Het is fijn als je het regelmatig even netjes op kunt ruimen. Koop dus een geschikte kast voor de hobbyruimte. Kies een kast waar je alles mooi in kwijt kunt. Eventueel kun je losse bakken of manden kopen om in de kast te zetten. Zo kun je overal bij en zie je snel waar je spullen zijn. 

 

4. Ga voor prettige kleuren

 

Een hobbykamer wordt meestal ingericht met een eenvoudige vloer en witte muren. Op zich is daar niets mis mee. Maar het maakt je ruimte wel snel wat kil en ongezellig. Het is juist in een hobbyruimte belangrijk dat je je lekker op je gemak voelt. Prettige kleuren die jij mooi vindt zijn dan precies wat je nodig hebt. Het maakt niet zoveel uit of je ze toepast in de vorm van een bijzonder schilderij, een mooi accessoire of misschien een compleet gekleurde muur.

 

5. Ergonomie om lekker te werken

 

Afhankelijk van je hobby let je goed op ergonomie. Zorg dat de werktafel een goede en prettige hoogte heeft. Zorg voor een verstelbare stoel, die je precies op de goede manier kunt inrichten. Heel veel hobby’s hebben repeterende bewegingen, waardoor je last kunt krijgen van rsi. Om rsi-klachten te voorkomen is het daarom goed om te letten op de ergonomische inrichting van je hobbyruimte.

 

Veel mensen dromen van een eigen hobbyruimte. Dat kan een aparte hoek in een groter vertrek zijn, of een speciale hobbykamer. Deze kun je helemaal naar wens en smaak inrichten voor je hobby. Zo kun je ongestoord aan de slag met je favoriete bezigheid.

Dit vind je misschien leuk

Ducky Dons Boxkussen Vere...
Bekijk €26.90
Good Morning Junior Dekbe...
Bekijk €39.95
IP66 koppelbaar LED Armat...
Bekijk €36.94
Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.